Bangkok til Pattaya

Category: Reise 5 294 4

Hvordan skal man komme seg fra flyplassen i Bangkok til Pattaya?

Dette spørsmålet er det sikker mange som lurer på og det er i grunn bare to alternativer, det er enten taxi eller buss. Er det første gang du skal til Pattaya eller Jomtien er det enklest å ta taxi, har du reist dit før og ikke har det så travelt kan du reise med buss.

Taxi

Det er selvfølgelig plenty med taxi på flyplass området så det er ganske lett å finne en, du vil sikkert få tilbudet allerede når du kommer ut av avgangshallen. Men er det første gang du skal til Pattaya vil jeg anbefale deg å bestille en på forhånd, da slipper du noe stress med å avtale pris og sjåføren vet hvilket hotell du skal bo på osv. Men før du går ut av terminalen husk å ta ut penger i minibank slik att du har kontanter til å betale med!

Det finnes mange selskaper som tilbyr online booking av taxi og ett av disse er norske VIP Reiser, bestill taxi her. Det koster 1500 THB som er en nokså vanlig pris på denne strekningen, i tillegg kan det være att du må betale litt bompenger 2 x 30 THB. Det er helt sikkert mulig å finne taxi helt ned til 1000 THB men med norske VIP Reiser har du den tryggheten av att  de har nye biler og trygge erfarne sjåfører. Det er motorvei hele strekningen til Pattaya og kjøreturen tar maksimum halvannen time, alt etter hvor mye trafikk det er.

Buss

Har du vært i Thailand før og er litt kjent med forholdene kan du også ta buss fra Bangkok til Pattaya, jeg kjenner til to buss selskaper som har bussruter til og fra flyplassen som forøvrig heter Suvarnabhumi.

Bell Travel har et godt tilbud som kjører deg til ditt hotell i Pattaya, se liste på deres nettside. Den er nokså omfattende så sannsynligheten for att ditt hotell er på den listen er ganske stor.De kjører også til mange private leilighetsbygg/condominiums. Prisen for dette er 230 THB pr person(booking på nett) 250 THB kjøpt i skranken og avgangstidene fra flyplassen er: 08:00/10:00/12:00/14:00/16:00/18:00. Du kan booke plass på bussene via deres hjemmeside og snart vil det også bli mulighet å betale der på nett. (Oppdatert  7/10-14)

Airport-Pattaya Bus Service går fra flyplassen 10 ganger daglig fra kl 0700 til kl 2200 og pris er 134 THB. Begge selskapene har relativt nye og komfortable busser så dette er en fin måte å reise til og fra flyplassen i Bangkok på.

Selve reisetiden med buss vil være på ca 1,5-2 timer + en må beregne litt tid på kjøp av billett og boarding på bussene. Begge selskapene finner du på Level 1 mellom gate 7 og 8. Som en ser er dette vesentlig billigere enn å ta taxi og har du god tid når du ankommer eller skal reise tilbake er buss en veldig grei måte å reise til og fra Suvarnabhumi. (Oppdatert 21.04-14)

NB! Husk att priser og avgangstider kan forandre seg over tid, så sjekk nettsidene til busselskapene for oppdatert info.

Powered by 12Go Asia system
Topp @ BareBlogg.noTopp @ BareBlogg.no Blogglistenhits