Billig taxi i Pattaya

Category: Gode Tips 389 5
Foto: Wikimedia Commons

Bahtbus eller Songthaew som det heter på thai er et fint fremkomstmiddel i Pattaya.

Dette kjøretøyet er forøvrig vanlig over hele Thailand og er rett og slett en pickup med to seterader bak på planet. Det har også et overbygg slik att du sitter beskyttet for vær og vind eller retter sagt beskyttet mot den sterke sola. Reiser du til Thailand i regntiden så har også disse bussene et plasttrekk som de ruller ned for å beskytte passasjerene mot regnet, så det er ingen problem å reise med disse selv om det er dårlig vær.  Nå vet ikke jeg hvor mange passasjer en bahtbus er registrert for men det er fint plass til fem eller seks voksne personer på hver seterad.

Det finnes også større utgaver av disse bussene som er ombygd fra lastebiler og kan ha plass til rundt 40 personer. De blir gjerne brukt til litt lengre ruter som feks å kjøre skole elever.

I Pattaya og Jomtien har bahtbussene faste ruter de kjører, så er du i tvil hvilken vei bussen går så er det lurt å spørre sjåføren hvor ruten hans går. Har selv gjort den tabben en gang og havnet helt i motsatt retning av dit jeg hadde tenkt meg 🙂 Men det var på min første tur til Thailand så det gjør jeg ikke igjen…

Billig transport

Ja dette er uten tvil den billigste måten å reise rundt i byen på, reiser du opp eller ned langs Beach road eller Second road i selve Pattaya koster det bare 10 TBH pr tur. Det samme om tar du turen over bakken og ned til Jomtien Beach så koster det 10 TBH, dette er pris pr person. Nå har jeg ikke selv vært i Pattaya i 2011 så prisene jeg referer til her, er i fra 2010 og i skrivende øyeblikk er 1 NOK – 5,7 THB så da kan du selv regne ut att dette er meget billig.

Det er heller ingen problem å praie en bahtbus for å kjøre deg til et bestemt sted, men da må du finne en som er tom og uten andre passasjerer. Feks kommer du fra flyplassen og har tatt buss til Pattaya kan det være praktisk å leie en bahtbus videre til hotellet eller leiligheten din. Regn med fra 150-250 Baht på dette alt etter hvor langt du skal.

Har du kjørt med Songthaew i Pattaya og har noen erfaringer rundt det så legg gjerne igjen en kommentar.

Liten oppdatering 17.06.16: Selv om dette er skrevet for nesten 5 år siden er prisene faktisk de samme i dag  Men Baht-kursen er jo mye dårligere nå da….

 

Powered by 12Go Asia system

5 kommentarer på “Billig taxi i Pattaya

 1. Anniken

  Bodde i Jomtien i 6,5 måned. I denne perioden brukte jeg bath-bussen mange ganger daglig. En fantastisk fin måte å reise på!
  God sommer hvor du enn er i verden!
  Anniken 🙂

  Svar
 2. Pattayabloggen

  God sommer til deg også!
  Er hjemme i Tigerstaden men billett til Thailand ble kjøpt inn i går, så om et par måneder bærer det av gårde på tur 🙂

  Svar
 3. Ping: Fakta om Jomtien Beach | PattayaBloggen

 4. Trond W Stensgård

  Var nede i desember og begynnelsen av jan. 2012! Prisene er akkurat de samme som de har vært i allefall de siste 10 årene. En utmerket måte å reise på i Pattaya/Jomtien området! 🙂

  Svar
  1. PattayaBloggen

   Ja har lagt merke til att prisene har vært de samme de årene jeg også har reist. Etter jeg skrev dette innlegget i fjor ble de to turer på meg 🙂

   Svar

Kommenter gjerne:

Topp @ BareBlogg.noTopp @ BareBlogg.no Blogglistenhits