Pattaya, en kjapp presentasjon

Category: Reise 483 3

Noen fakta om byen Pattaya

Den ligger ca 125 km sørøst for Bangkok(flyplassen) eller ca halvannen times kjøretur for å dra en sammenligning. Byen ligger i det som vi på norsk kaller kommunen(Amphur) Banglamung som igjen ligger i provinsen Chonburi.

Foto: Wikimedia Commons

Pattaya hadde en estimert befolkning på litt over 100 000 personer i 2007, men tallet er nok langt høyere da mange thailendere ikke er så nøye på det å registrere flytting når de reiser bort fra hjemstedet for å jobbe. I selve provinsen Chonburi var det i 2010 anslått til å bo litt over 1 million personer, i praksis bor det selvsagt mye mer folk der pga det store expat miljøet som finnes i og rundt Pattaya.

Historie

Lenge var Pattaya bare en helt vanlig liten fiskerlandsby ved sjøen, men tidlig på 60-tallet kom det amerikanske soldater hit for å slappe av når de hadde perm fra krigen i Vietnam. Dette førte til en gradvis utbygging av barer og etablissementer og etter krigen ble Pattaya et sted som folk i fra Bangkok reiste til i helgene. Videre utover 80-tallet kom turistene fra resten av verden hovedsaklig pga den utstrakte sex industrien.

I dag er det et stort mangfold blant de norske turistene og det er alt i fra gutta på tur, backpackers, familier eller pensjonister som enten bor der fast eller tar seg lange turer om vinteren. I tillegg er det også en økende gruppe av pendlere som jobber i offshore industrien eller som sjømenn.

Pattaya har mye og by på ikke bare sex-turisme som mange i Norge fremdeles tror. Har du vært i Pattaya og hva mener du selv om byen?

Powered by 12Go Asia system

3 kommentarer på “Pattaya, en kjapp presentasjon

 1. Trond W Stensgård

  Har reist fast til Pattaya/Jomtien siden 1996, og stortrives der. Stedet er også en flott plass å bruke som utgangspunkt for å reise rundt i landet. Er nede opp til to ganger i året, og kommer nok til å tilbringe mye av tiden der nede når jeg blir pensjonist. Har bare bodd en gang i selve byen, foretrekker å bo på Jomtien da det er litt roligere der. Thailand, er et fantastisk land; som det er lett å bli glad i. Jeg er ikke i tvil, det har blitt mitt hjemland nummer to! 🙂

  Svar
  1. PattayaBloggen

   Helt enig, dette har også blitt mitt hjemland nummer to. Og som du sier et det meget praktisk å ha Pattaya som base for videre utflukter i Thailand.

   Svar
 2. Arne Edgar Hesjehagen

  Pattaya er veldig kompakt fin liten by med noe for alle bare man har tid til og finne det i mylderet,etter som man gjør seg kjent skjønner en fort at denne byen har med tiden blit til en mye mere allsidig og spennende base for opplevelser en det sure ryktet den har som trekkplaster for sexturisme og rølpebefester.

  Denne byen er også som nemt ovenfor et meget godt utgangspunkt for utflukter til andre destinasjoner rundt i landet da det er svært mange og varierte reisetilbud arrangert fra et enormt antal byråer som opererer i byen. Her også fint for dem som vil ha rolige dager på langtidsferie eller fast opphold selv om ikke skulle tro det når en er «down town» , men som sagt er det steder for alt ja til og med svært rolige og stedatter bolig/hotel områder like ved byens sentrum.

  Særdeles bra shoppingmuligheter,bra strandlinja og bademuligheter+div badeland,mange tatooshops og div kunst-suvernirbuttikker,verdens beste golf muligheter,vannsport-dykkermuligheter,billig brilleopptikk og tannhelsetjenester,masser ov forskjellige opplevelseparker med varierte tilbud, et megabra variert og bra tilbud av restauranter fra alle verdensdeler.

  Samt cofeeshops,forskjellige barer/puber,fast food kjeder,inkvertering-hoteller-gest houses-langtids/korridor leiemuligheter i condoteler i fra kjempebillig til topp og the line tilbud,offentlig transport innad i byen er ikke all verden, men Bath bussen og taxikjøring er derimot svert billig, men dog kan det være en prøvelse i varmen når trafikken er på sit teteste bak lasteplanet til pick uppen dvs «Bath buss» .Ja man kan sikkert finne mye og klage på, men det er dette er noe av det jeg vil fram til for det finnes helt sikkert et alternativ for deg også i denne byen om det er noe du ikke liker !

  Svar

Kommenter gjerne:

Topp @ BareBlogg.noTopp @ BareBlogg.no Blogglistenhits