Sende penger til Thailand

Category: Gode Tips 3 427 12

Sende penger til ThailandSlik sender jeg penger til Thailand.

Det er mange grunner til att folk sender penger til Thailand, mange nordmenn har egen konto i bank der, noen sender penger til kona/dama sin konto osv…Men hva er den mest gunstigste metoden for å overføre penger fra sin norske bank til en konto i Thailand? Ja dette er et evig diskusjonstema rundt om på thai-relaterte diskusjonsforum. Og bare for å gjøre forvirringen total, så finnes det dessverre ikke noen mal eller fasit på dette 😉

Men jeg skal forsøke å redegjøre litt mer om dette temaet. Selv har jeg en bank i Eika-gruppen i Norge og overfører penger til Kasikorn Bank i Thailand. Har selvsagt forsøkt flere måter i min nettbank, men det som ser ut til å være det beste for min del er å velge NOK og dele omkostningene. Gebyret til min bank er 50 kr og Kasikorn tar også et gebyr som varierer alt etter hvor stort beløpet er, ofte ligger det på 200-300 THB. Så overfører du små beløp vil du måtte betale en del i gebyr, derfor anbefales det å overføre litt større beløp så tenk litt igjennom hvor mye penger du har tenkt å bruke på ferien din før du sender penger.

Som sagt er det store forskjeller på bankene seg i mellom, noen få er helt uten gebyr mens andre igjen tar seg godt betalt. Noen har kanskje særavtaler med banken fordi de har totalpakker der med lån, forsikring osv. Derfor må du nødvendigvis eksperimentere litt selv for å finne ut hva som er best for deg. I nettbanken kan du feks velge att mottager betaler alle omkostninger, du selv betaler alle gebyrene eller deler de slik som jeg gjør. Trenger du å sende penger veldig raskt kan du bruke:

Bank i Thailand

Trenger du egentlig bankkonto i Thailand? Om du reiser dit en eller to ganger i året, er svaret nei. Reiser du to eller flere ganger i året, har familie, hus eller leilighet eller bor der i kortere eller lengre perioder, er svaret ja. I Thailand er fremdeles «cash is king» en sannhet, men det åpner seg stadig vekk nye muligheter for betaling med bankkort på butikker og kjøpesentre. Så behovet for å gå rundt med bukselomma full av Baht sedler er ikke lenger like nødvendig 😉 Og trenger du kontanter raskt så er det meget godt utbygd med minibanker rundt om i Thailand.

Slik oppretter du konto i Thailand

Den mest farangvennlige* bank i Thailand er etter min og mange andres mening Kasikorn Bank. De har også en ganske kurant nettbank med en god del muligheter i som feks å sette inn penger på ditt thai-simkort. For å opprette en konto trenger du nemlig et thai mobilnummer, pass, e-post og en boligadresse. Jeg disponerer en leilighet i Thailand og brukte adressen til den, har du thai-kone kan du bruke hennes adresse, leier du eller bor på hotell går det fint å bruke den adressen også.

Når jeg opprettet en konto i Kasikorn tok det 15-20 minutter fra jeg gikk inn i banken til jeg var ferdig mao gikk det ganske kjapt. Om du velger å opprette nettbank samtidig(noe som jeg anbefaler) får du innloggings detaljer på e-post en dag eller to senere.

Regner med det finnes en del erfaringer rundt dette med å sende penger til Thailand og ha egen bankkonto der, så legg gjerne igjen kommentarer i feltet under her 😉

*Farang er det thailandske ordet eller betydning for «hvit utlending» 

Powered by 12Go Asia system

12 kommentarer på “Sende penger til Thailand

 1. Asbjørn Syvertsen

  Jeg bruker Spb. Sør for og sende penger. Jeg sender i norske kr. til min bank, Siam
  Hvis jeg sender 2000.- nk. betaler jeg 50 kr. i gebyr og betaler alle omkostninger selv i norge

  Svar
 2. Karl Johansen

  Vil gjerne tipse om at WorldRemit.com som jeg selv tipset Forbrukerportalen om har gode priser på å sende penger rundt om i verden.

  Svar
 3. Alf-Rune Uthaug

  Anbefaler ukforex.co.uk . Denne løsningen er gratis i Norge. Fungerer veldig bra når du først har skjønt det. Dessuten vil jeg si at Bangkok bank tar bare ca 200THB for int. overføringer, de er også farang vennlige. En annen løsning som er den beste vist du sender penger ofte til damen din er : Opprett en ekstra konto med visakort i din Norske bank og send det visa kortet til dama di. Da får hun pengene med en gang etter du har overført pengene. Kjapt og enkelt. koster deg 150THB hver gang. (Vist ikke du har Norsk begyrbank) Anbefaler Danske bank som har gratis Årsgebyr på visakort og ingen gebyr på transaksjoner.

  Svar
 4. Bibo Bommen

  Det levner liten tvil om at korekt fremgangsmåte er og overføre i mottaker landets valuta,
  dette står også flere steder rundt på nett og…….tar du en skikkelig prat med din bank om hva som lønner seg for DEG, og ikke din bank,så vil de si det samme.
  Noen banker har også en avtale som gjør at du slipper gebyrer når du betaler via nettbank, f.eks «danske bank(fokus)» har noe som heter 365 avtale, den har jeg og sparer rundt 4000 årlig på den avtalen, og det er mye pæng.
  Jeg betaler da nemlig kr.0 også til utland, jeg sender alltid thaibath og IKKE nok, f.eks 100.000THB, krysser av for at JEG skal betale «ALLE» omkostninger siden det alikevel blir 0.00nok.
  Mottakerbanken som i mitt tilfelle er kasikorn tar alikevel ett gebyr mellom 200-400thb avhengig av hvor stort beløp du sender, som også blogg-eier her sier.
  På den annen side så skiller det alikevel svært så lite uansett vilken metode vi bruker i nettbank, så det helt store blir det ikke ut av det likevel, også ved bruk av visa.
  Men når det blir snakk om større 6-sifrede eller 7-sifrede beløp bør man nok se nærmere på dette.

  Svar
 5. Øistein Lybeck

  Folk burde være mer forsiktig med å overføre penger til Thailand. Særlig dersom familien i Thailand disponerer kontoen som pengene blir overført til. I mitt tilfelle viste det seg å være en bror av min kone som tappet kontoen og er forøvrig en godt kjent hallik og narkobaron. Min kone sa at det bare var hennes mor som betjente kontoen men broren tvang henne til å ta ut for seg. Dette kom for en dag da moren tryglet om penger rett etter at jeg hadde overført penger til «familien».

  Svar
 6. Reidar Bjerkeli

  Jeg bruker Skandiabanken. Dama har et visakort som jeg har sperret for netthandel, og på en konto som jeg setter penger inn på hver gang hun skal ta ut. Dette koster 180 baht pr. uttak + ca 1% vekslingsgebyr (standard for alle) + 250 kr. i årsgebyr for kortet. Dette er den billigste måten jeg vet om. Før var det gratis å overføre penger i Skandiabanken men i sommer innførte de et gebyr på kr. 50 pr. overførsel.

  Svar
  1. Reidar Bjerkeli

   Rettelse; 150 baht ved uttak i Bangkok Bank. Ingen vekslingsgebyr (gjelder bare kredittkort?). Kursen har ligget på mellom 0,19 og 0,20 fra i sommer. Jeg kan gå inn i nettbanken og sperre kortet for bruk i Asia med øyeblikkelig virkning om jeg måtte ønske det.

   Svar
 7. Ole Henie

  Jeg har DNB og har opprettet 2 bruks kontor slik at jeg kan overføre mellom kontoene. Så har familien til min hustru et kort for den ene bruks kontoen i Thailand og vi for den andre her.. Kjapt trygt å billig 🙂

  Svar
  1. PattayaBloggen

   Har hørt om flere som gjør det slik, det er vel 150-180 Baht i gebyr i Thailand pr uttak i minibank.

   Men hvordan er egentlig lovligheten rundt dette? Hva om kortet blir skimmet i Thailand og det forsvinner et større beløp, tror du banken/Visa? erstatter dette?

   Svar
   1. usableole

    Som jeg skrev har jeg to bruks kontoer. Og det er aldri mer enn 300 NOK over beløp jeg skal sende på bruks kontoen. Hvis kortet misbrukes taper jeg 300,,, men det er lugn. Det er vel ikke annerledes enn om jeg bruker kortet der nede?

    Svar

Kommenter gjerne:

Topp @ BareBlogg.noTopp @ BareBlogg.no Blogglistenhits