Bangkok til Pattaya

Category: Reise 8 023 4

Hvordan komme seg fra flyplassen i Bangkok til Pattaya?

Oppdatert juni 2019

Dette spørsmålet er det sikker mange som lurer på og det er i grunn bare to alternativer, det er enten taxi eller buss. Er det første gang du skal til Pattaya eller Jomtien er det enklest å ta taxi, har du reist dit før og ikke har det så travelt kan du reise med buss.

Taxi

Det er selvfølgelig plenty med taxi på flyplass området så det er ganske lett å finne en, du vil sikkert få tilbudet allerede når du kommer ut av avgangshallen. Men er det første gang du skal til Pattaya vil jeg anbefale deg å bestille en på forhånd, da slipper du noe stress med å avtale pris og sjåføren vet hvilket hotell du skal bo på osv. Men før du går ut av terminalen husk å ta ut penger i minibank slik att du har kontanter til å betale med!

Det finnes mange selskaper som tilbyr online booking av taxi. Det koster +-1500 THB som er en nokså vanlig pris på denne strekningen, i tillegg kan det være att du må betale for bomvei, men avklar det på forhånd. Det er motorvei hele strekningen til Pattaya og kjøreturen tar ca halvannen time, alt etter hvor mye trafikk det er.

Buss

Har du vært i Thailand før og er litt kjent med forholdene kan du også ta buss fra Bangkok til Pattaya, jeg kjenner til to buss selskaper som har bussruter til og fra flyplassen som forøvrig heter Suvarnabhumi.

Bell Travel har et godt tilbud som kjører deg til ditt hotell i Pattaya, se liste på deres nettside. Den er nokså omfattende så sannsynligheten for att ditt hotell er på den listen er ganske stor. De kjører også til mange private leilighetsbygg/condominiums. Prisen for dette er 300 THB pr person(booking på nett) og avgangstidene fra flyplassen er: 08:00/10:00/12:00/14:00/16:00/18:00. Du kan booke plass på bussene via deres hjemmeside.

Du kan også velge å bare reise til busstasjonen i nord Pattaya(Pattaya Nua, north road)

Airport-Pattaya Bus Service går fra flyplassen 10 ganger daglig fra kl 0700 til kl 2200 og pris er 120 THB. Begge selskapene har relativt nye og komfortable busser så dette er en fin måte å reise til og fra flyplassen i Bangkok på.

Selve reisetiden med buss vil være på ca 1,5-2 timer + en må beregne litt tid på kjøp av billett og boarding på bussene. Begge selskapene finner du på Level 1 mellom gate 7 og 8. Som en ser er dette vesentlig billigere enn å ta taxi og har du god tid når du ankommer eller skal reise tilbake er buss en veldig grei måte å reise til og fra Suvarnabhumi.

Denne bussen stopper to steder i Pattaya på Sukhumvit road(ovenfor Bangkok Pattaya Hospital og ovenfor Big C, Pattaya Tai, south road)  før den ankommer endestasjonen i Thappraya road, Jomtien

NB! Husk att priser og avgangstider kan forandre seg over tid, så sjekk nettsidene til busselskapene for oppdatert info.

Powered by 12Go Asia system