Har du lyst til å bli bareier i Thailand?

Category: Uteliv 5 549 0

ChangMange som har vært i Thailand på ferie drømmer om å starte egen bar, men en bør tenke seg nøye om før man går igang med sin drøm på den andre siden av jorda.

Etter sitt første møte med Thailand, gjerne på et sted som Pattaya, Patong eller Koh Samui blir det plutselig mang en manns drøm om å starte opp som bareier i Thailand. Fallgruvene for dette er mange, og en bør være oppmerksom på at en utlending ikke kan «eie» en beer bar i Thailand. Den måten de fleste gjør det på er at de lar kona eller kjæresten eie baren, mens de selv frekventerer baren som sprudlende «gjest» for å dra mest mulig kunder til baren.

Et svært lite fåtall av de som starter en beer bar i Thailand lykkes faktisk med dette. Som jeg skrev innledningsvis kan du ikke eie baren selv, men det er også mange andre feller man bør være oppmerksomme på.

* Hvilken forutsetning har du for å starte en bar?

* Vet du hvordan systemet med bardrift i Thailand fungerer?

* Vet du om stedets lokale politimenn krever «beskyttelsespenger» i det området du skal starte?

Dessuten så må du også betale avgift for salg av:

  • Alkohol
  • Tobakk
  • Avspilling av musikk
  • Mat

Er du klar over at for å få baren til å gå rundt vil det mest sannsynligvis kreves at du selv møter opp i baren, 7 dager i uka, 365 dager i året. Det skal lite til for å bli en ihuga alkoholiker når man drikker hver dag, året rundt.

Mitt råd er å slå fra seg alle slike planer. Fortsett med den jobben man har i Norge, og bruk Thailand til det ferielandet det er 

Om forfatteren

Ønsker du flere gode og informative guider til Thailand? Gå da til ThailandTur.no

Powered by 12Go Asia system