Isaan festival 2014

Category: Nyheter 399 0

Denne festivalen går av stabelen om noen få dager fra 7 – 9 mars 2014 i Pattaya

Åpningsseremonien vil bli holdt på Pattayas skole nummer 8 og resten av festivalen blir avholdt på det åpne området på Pattaya 3 road mellom north og central road. Eller for å bruke litt mer lokale benevnelser: i området Pattaya sai sam mellom Pattaya Klang og Pattaya Nua.

For dere som ikke er kjent med Isaan, så er det den store nordøstlige delen av Thailand som fyller nesten tredjedel av landet både når det gjelder befolkning og areal. Isaan har en egen og stolt kultur både når det gjelder musikk, dans og ikke minst mat. Dette vil festivalen selvsagt fokusere på. Så ønsker man å bli litt kjent med denne kulturen anbefaler jeg å ta turen innom festivalen.

Festivalen vil blant annet inneholde en parade, opptredener av skuespiller Nadej Kokimiya og country musiker  Ying Lee, diverse Isaan musikk, og ikke minst blir det salg av mat 😉 I tillegg skal det også være en  «phi ta khon» en slags spøkelses dansekonkurranse der vinnerne kan få med seg over 100 000 Baht i pengepremier.

Dag 1 starter med parade som viser frem typiske sider ved Isaan kulturen som dans, pin og khaen instrumenter.

Dag 2 vil det være lokalt innslag fra Mimosa Pattaya med ladyboy «beauty show og tradisjonelle morlum konserter.

Dag 3 så vil rivaler fra Tiffany Pattaya kjøre sitt show med ladyboys før vinnere av spøkelses dansekonkurransen blir annonsert.

Med andre ord blir det litt for en hver smak, ser vel for meg att dette blir en god blanding av marked, mat og underholdning. Overskuddet av denne festivalen går til Wat Phrabatnam-pu som er et tempel som ligger i Saraburi provinsen som tar seg av HIV og AIDS pasienter. Så tar du turen innom festivalen støtter du også en god sak!

Avslutter med en liten videosnutt med typisk musikk fra Isaan

 

 

Powered by 12Go Asia system