Nytt passkontor i Pattaya

Category: Nyheter 821 0

Pattayas første passkontor har åpnet på The Avenue

Dette er godt nytt for utlendinger som har koner/kjærester bosatt i Pattaya og omegn, nå slipper man å ta turen opp til Bangkok for å fornye eller søke om nytt pass. Det er Pattaya City Hall som står bak kontoret som er lokalisert i første etg på The Avenue Pattaya Shopping Mall ved seccond road. Om noen skulle være i tvil om lokasjonen ligger det omtrent rett over gaten sett fra soi 13 som er en populær gate for nordmenn.

Med en økende del av Thaier bosatt i området , spesielt den yngre generasjonen som ønsker å reise utenlands med sine utenlandske partnere for ferie eller forretningsreiser, er det nå mye lettere å skaffe seg et pass. Thaiene trenger nå ikke å reise over 100 km til passkontoret i Bangna rett utenfor Bangkok for å fornye eller søke om nytt pass.

Etter et initiativ fra regjeringen vil det også bli åpnet nye passkontor rundt om i landet. Det nye Pattaya kontoret ble åpnet 3 juni av assisterende borgermester Wattana Jantawaranon og ikke lenge etterpå strømmet det på med folk som skulle fornye eller skaffe seg pass.

Nødvendige dokumenter søkeren må medbringe er: Id kort og om det har vært byttet etternavn må det dokumenteres. Skulle det også være litt forskjellig informasjon på fødselsattest som ikke samsvarer med Id kortet må den også medbringes.

Nytt pass koster 1000 THB + 40 THB for å sende det hjem i posten. Behandlingstid blir oppgitt å være 5-7 arbeidsdager. For mer informasjon kan man ringe dette nr: 038-422437/8

Passkontoret er åpent fra Mandag til Fredag fra 08:30 – 16:30

Kilde: Pattaya People 

 

Powered by 12Go Asia system