Pattaya, en kjapp presentasjon

Category: Reise 694 6

Noen fakta om byen Pattaya

Den ligger ca 125 km sørøst for Bangkok(flyplassen) eller ca halvannen times kjøretur for å dra en sammenligning. Byen ligger i det som vi på norsk kaller kommunen(Amphur) Banglamung som igjen ligger i provinsen Chonburi.

Foto: Wikimedia Commons

Pattaya hadde en estimert befolkning på litt over 100 000 personer i 2007, men tallet er nok langt høyere da mange thailendere ikke er så nøye på det å registrere flytting når de reiser bort fra hjemstedet for å jobbe. I selve provinsen Chonburi var det i 2010 anslått til å bo litt over 1 million personer, i praksis bor det selvsagt mye mer folk der pga det store expat miljøet som finnes i og rundt Pattaya.

Historie

Lenge var Pattaya bare en helt vanlig liten fiskerlandsby ved sjøen, men tidlig på 60-tallet kom det amerikanske soldater hit for å slappe av når de hadde perm fra krigen i Vietnam. Dette førte til en gradvis utbygging av barer og etablissementer og etter krigen ble Pattaya et sted som folk i fra Bangkok reiste til i helgene. Videre utover 80-tallet kom turistene fra resten av verden hovedsaklig pga den utstrakte sex industrien.

I dag er det et stort mangfold blant de norske turistene og det er alt i fra gutta på tur, backpackers, familier eller pensjonister som enten bor der fast eller tar seg lange turer om vinteren. I tillegg er det også en økende gruppe av pendlere som jobber i offshore industrien eller som sjømenn.

Pattaya har mye og by på ikke bare sex-turisme som mange i Norge fremdeles tror. Har du vært i Pattaya og hva mener du selv om byen?

Powered by 12Go Asia system