Problemer for fiskere på Wong Amat Beach

Category: Nyheter 356 2
Fiskere i Naklua
Foto: PattayaBloggen.com

De tradisjonelle små fiskebåtene på Wong Amat Beach står i fare for å forsvinne. Etter att større kommersielle fiskebåter rykket inn i området driver de småbåtene lenger ut i havet for å for å finne fisk.

De større fiskebåtene har inntatt Wong Amat Beach i Naklua soi 19 som tradisjonelt har vært hjemme havnen til ca 30 små fiskebåter som fisker rett utenfor strandlinjen. Men nå sier eiere av småbåtene att de større båtene tråler området med store nett,ødelegger korallrev og dermed skviser småbåtene ut av området.

«Før de større fiskerfartøyene begynte å tråle i området kunne fiskere som meg selv dra ca 1 nautisk mil offshore for å fiske. Men nå må vi dra ut til Koh Larn som ligger 3 nautiske mil offshore,» sier Sombut Samosorn(42) Han sier videre att turene nå er mindre lønnsomme pga høyere drivstoff og mat kostnader. «Jeg og andre har prøvd og forhandle med de større selskapene, men det har ikke ført frem. Jeg har også informert fiskerkontoret i Banglamung men har ikke fått noe hjelp fra de.»

Fisker Prasert Ken-aash(32) sier han han lett fisket blekksprut, krabber, barracuda og andre fine fiskeslag i området før trålere inntok Wong Amat. Men nå har småfiskene som er mat for de større fiskene forsvunnet fra området. Han bemerket att Pattaya City har jobbet for å bygge opp den lokale fiskebestanden med kunstige rev, men att det samtidig ikke er innført noen regulering på fisket. Han oppfordrer myndighetene i byen og forby store fiskebåter så nært stranden.

I tillegg ønsker fiskere på Wong Amat att Pattaya City fortsetter arbeidet med å bygge kunstige rev for å opprettholde økosystemet. Og dermed også sikre arbeidet for de små fiskebåtene i Naklua.

Kilde: Pattaya Mail

 

Powered by 12Go Asia system